O nama

Tvrtka Eurotim d.o.o. osnovna je 15.03.1991. godine upisom u registar trgovačkog suda u Splitu gdje joj je i danas sjedište. Od samog početka rada naglasak je bio na proizvodnji i pružanju usluga kao temelja za razvoj tvrtke. Vodeći se načelima kvalitete i zadovoljstva kupca, te radeći kao kooperant za velike građevinske i industrijske tvrtke Eurotim se razvijao i rastao te unapređivao svoja znanja, proizvode i usluge.

Od 1997. tvrtka je osnovala Pogon Sinj, te se uz izradu hidrauličnih i industrijskih cijevi u Splitu, u potpunosti posvetila proizvodnji transportera, metalnih konstrukcija te uslugama strojne obrade i lijepljenja transportnih traka u Sinju.

Razvijajući partnerski odnos sa svojim kupcima i dobavljačima, te stalno ulažući u razvoj i istraživanje, zajedno sa svojim kooperantima za izradu cijevi u drugim gradovima Hrvatske Eurotim je postao najveći proizvođač hidrauličnih i industrijskih cijevi regiji.
Od 2007.godine kroz suradnju sa tvrtkom Metso Minerals, koja je najveći svjetski proizvođač opreme za transport, drobljenje i sijanje materijala, Eurotim je dobio dodatna potrebna znanja i tehničku podršku za daljnji razvoj u području proizvodnje transportera i spajanja gumenih transportnih traka. Razvojem toga segmenta tvrtka je ubrzano širila svoje tržište na područje cijele Države te počela izvoziti svoje valjke, bubnjeve i transportere. Prvo na susjedna tržišta Slovenije, Crne Gore te Bosne i Hercegovina, a zatim i na tržišta zapadne Europe.

Dvije godine poslije, 2009.godine širimo poslovanje i na tržište komunalne opreme proizvodnjom i ugradnjom prvog podzemnog kontejnera za komunalni otpad u Hrvatskoj.

Nakon nekoliko godina suradnje i zastupanja, 2018. godine Eurotim postaje jedini ovlašteni zastupnik u Hrvatskoj najznačajnije svjetske tvrtke u segmentu spajanja transportnih traka i dodatne opreme za transportere REMA TIP TOP GmbH. Osim potvrde kvalitete i ozbiljnosti ovo zastupstvo omogućilo nam je i pristup svim ostalim Europskim zastupnicima preko kojih plasiramo naše najprodavaniji proizvod metalni transportni valjak.

2018.g i Europa je prepoznala naš 26-ogodišnji rad nam je u sklopu projekta Operativni program konkurentnost i kohezija (2014.-2020.) dodijelila 2.040.648,00 HRK bespovratnih sredstava za kupnju novih strojeva i opreme.

Vjerujući u teoriju održivog razvoja te konzervativnog rasta, svim sadašnjim i budućim partnerima želimo dugu i uspješnu suradnju.